Website voor Levanto

Intro

Op een snelle en eenvoudige manier duurzame en betaalbare werkkrachten vinden voor uw organisatie? Dat is iets dat elke ondernemer wil. Levanto zorgt voor een verbinding tussen werkgever en werknemer in verschillende sectoren zoals onder andere schoonmaak, bouw en renovatie, logistiek etc

Mock-up van homepage Levanto

Nieuwe, gebruiksvriendelijke website

Levanto was op zoek naar een technisch partner voor het uitdenken en het ontwikkelen van een gloednieuwe website. De website stelt de diensten van Levanto voor en bij de ontwikkeling lag er een sterke focus op de gebruikerservaring.

Waarbij de vorige website voornamelijk een communicatieplatform was voor zowel werknemers als werkgevers, werd er voor de nieuwe website een duidelijke keuze gemaakt. De nieuwe website dient voor bedrijven die op zoek zijn naar werkkrachten en hiervoor kunnen aankloppen bij Levanto.Icoontjes voor elke dienst op de site van levanto

Ontwerp

Op basis van een reeds bestaande huisstijl werd het ontwerp gemaakt. Er werd gekozen voor een overzichtelijk ontwerp wat voor zo weinig mogelijk ruis zorgt. Voor het fotomateriaal maken we gebruik van echte foto's van Levanto die de dynamiek van de organisatie weerspiegelt. Verder werd ook elke dienst voorzien van een zeer herkenbaar icoontje.

 

Indeling van sectoren

Om een duidelijk beeld te scheppen over de intenties van Levanto, is een overzichtelijke indeling zeer belangrijk. Er werd gekozen om de sectoren prominent in de navigatie weer te geven zodat je direct een beeld krijgt waarvoor je bij Levanto kan aankloppen.

Een klantenoverzicht met mogelijkheid van testimonials

Als beheerder van de website kan je klanten toevoegen met verschillende tags. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker via een filtering gemakkelijk kan zoeken voor welke bedrijven Levanto diensten levert. Bij het doorklikken op de klant krijg je een overzichtelijke fiche met meer informatie van het bedrijf. Verder kan voor elke klant een klantenverhaal worden aangemaakt. Dit klantenverhaal kan andere 'potentiële' klanten overtuigen om gebruik te maken van hun diensten.

Contactformulieren gaan achterliggend naar de correcte dienst

Heeft u een vraag over een dienst? Geen probleem. De bezoeker stelt de vraag maar achterliggend komt dit bij de juiste personen terecht. Als bezoeker hoeft u zo geen extra denkwerk te verrichten aan wie u zich moet richten. Voor Levanto hoeven ze zelf minder de vragen te triëren naar de correcte diensten.

E-mail beheer Levanto.

Samenwerking met AG consult

Voor een extra controle op gebruiksvriendelijkheid werkte 3SIGN samen met van AGConsult. Zij waakten over de usability bij de genomen beslissingen in de website.

Samenvatting
  • http://www.levanto.be
  • Drupal 7
  • Responsive & retina-ready
  • Sterke focus op User Experience en Usability
  • Testimonials en klantenoverzicht
  • Achterliggende doorverwijzing van vragen
  • Geoptimaliseerd voor desktop en mobiele toestellen
Wat de klant erover vertelt

Levanto is een sociale onderneming uit Antwerpen die heel wat veranderingen meemaakte de afgelopen jaren. Het doel van de website en de structuur kwamen niet meer overeen met de organisatie.

In samenwerking met AGConsult werkten we aan de blauwdrukken van een doelgerichte en gebruiksvriendelijke site. Voor de uitvoering deden we beroep op de expertise van 3SIGN. Hoewel we zelfzeker waren van ons werk, durfde 3SIGN feedback te geven en alternatieve voorstellen te doen. Soms omdat ze praktisch veel goedkoper opgelost konden worden, soms omdat ze uit ervaring wisten dat iets gewoon geen goed idee was.

We gaven hen een go voor een deel van hun suggesties. 3SIGN bekijkt samen met hun klant wat goed is en zegt waar het op staat. Dat maakt van hen een meerwaarde en een partner waar we lang mee willen samenwerken.