In memoriam van Etienne Vermeersch: website met rijkelijk gevuld archief

Etienne Vermeersch en Dries Van Giel voor het Gravensteen in Gent

Afgelopen weekend zou prof. dr. em. Etienne Vermeersch 86 jaar zijn geworden. Met zijn overlijden verloor Vlaanderen één van zijn meest invloedrijkste intellectuelen van de afgelopen decennia.

Hoewel hij door zijn uitgesproken meningen als opiniemaker niet geheel oncontroversieel was, valt het moeilijk te ontkennen dat er met zijn overlijden ook een immense bibliotheek aan wijsheid en kennis verloren is gegaan. In oktober vorig jaar bundelden twee collega’s en intieme vrienden van hem, Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman, daarom nog heel wat materiaal uit de persoonlijke bibliotheek van Etienne Vermeersch in een vuistdik boek Nagalaten Geschriften. Maar ook op zijn officiële website etiennevermeersch.be, die we destijds bij 3sign met veel plezier voor hem bouwden, kan u vandaag nog steeds duiken in zijn rijkelijk gevuld archief.

De website wordt inhoudelijk overigens nog steeds actief onderhouden door Johan Braeckman, Tom Schoepen en Dries Van Giel, onder auspiciën van zijn weduwe Josiane van Droogenbroeck.

Moderator Yves Desmet met de deskundigen Etienne Vermeersch, Jeannine Leduc, Magda Aelvoet, Patrik Vankrunkelsven, Manu Keirse en Wim Distelmans.
Etienne Vermeersch tijdens 'Alles kan beter' een symposium naar aanleiding van 15 jaar patiëntenrechtenwet, palliatieve zorgwet en euthanasiewet (2 december 2017).

Bekijk de realisatie als je meer wil weten over de website van Etienne Vermeersch.